Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Humor is a serious thing!

 

Interieur inspiratie humor kunst

Stilistisch verantwoord. Helemaal op elkaar afgestemd. Matchende kleuren en vormen. Op jacht naar het perfecte item. Een geheel bedacht interieur! Ik gruwel ervan... Een interieur mag ontstaan! Een mooie basis mag je (laten) bedenken.

Een goed interieur vertelt je verhaal. Geeft een fase in je leven weer. Je studentenflatje ziet er nu eenmaal anders uit dan het huis waarin jij je kinderen groot brengt. En als die het nest verlaten dan gooien mensen ook vaak hun inrichting weer om. Alles is tijdelijk en ook een interieur hoeft niet een leven mee te gaan. Enkele items wel! Kunst bijvoorbeeld of herinneringen aan een mooie tijd of een mooi persoon. Die koop en verzamel  je voor het leven.

Wat weer niet automatisch hoeft te zeggen dat je het altijd moet displayen. Soms mogen bepaalde dingen best even opgeborgen worden op zolder. Om later weer herontdekt te worden. Je mag items ook een andere uitstraling geven als het niet meer past bij je huidige smaak.

Zo kan je enorm gehecht zijn aan een spuuglelijke vaas van je oma. Partnerlief heeft al verschillende keren gepoogd deze in gruzelementen te laten vallen maar kon dat toch niet over het hart verkrijgen. Gelukkig! Want vaak is de vorm wel mooi. Alleen die kleuren en de tot overmaat van ramp parelmoer glans afwerking maken het te goedkoop voor woorden…

Dan ga ik in de weer met mijn favoriete interieur opknap tool! De spuitbus! Snel, efficiënt en direct een ander resultaat. Daar hou ik van! Mocht het een beetje tegenvallen spuit ik er gewoon weer een ander kleurtje overheen. Dat kun je met gemak eindeloos herhalen tot het gewenste effect bereikt is. Niets aan de hand. Experimenteren mag!

In een heden ten daags interieur zijn spreuken en gezegden niet meer weg te denken! Je kunt je hele huis behangen met homerules en inspirerende overtuigingen. Zodat je eraan herinnert wordt dat je mindset een belangrijk gegeven in je leven is. Anderen raken door zulke teksten ook geïnspireerd! Dat betekent dat je er ook een cryptische boodschap aan je bloedirritante schoonfamilie van kan maken. Een beetje met een knipoog mag het leven en interieur wel genomen worden. Why so serious! De verrassingen en bijzonderheden zitten altijd in de dingen die niet helemaal lijken te kloppen. De dingen die spontaan zijn ontstaan toen je door omstandigheden en voortschrijdend inzicht gedwongen werd van je plan af te wijken!

Let’s carpe the hell out of this crazy diem!

Interieur blog inspiratie humor serious

interieur blog humor benen paard tafel hoeven

 

 

Op 25-07-2016 door Nathalie Schalke