Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Shake that tailfeather!

 

Styling inspiratie blog veren veertje behang veder

 

Elke nacht droom ik ervan om zo licht als een veertje wakker te worden. Needless to say…..that never happens! Desalniettemin blijf ik dol op veren. Ik zie ze graag aan de oorspronkelijke eigenaren en net zo lief in boa’s, kransen, prints en lijsten!

In de huidige interieurtrends word ik op mijn wenken bediend. Ze duiken overal op, mijn gevederde vrienden! Compleet en geheel in tact worden zij fier opgezet om daarna op de schouw te stralen! Vrolijk fladderen ze op behang, kussens en overtrekken. De veren worden zorgvuldig geframed in stoere metalen lijsten en de frêle skeletten worden onder beschermende stolpen tentoongesteld.

Wat spreekt zo aan bij al die verenpracht? Veren zijn erg symbolisch. Gevleugeld zijn maakt het mogelijk de zwaartekracht te trotseren. Kunnen vliegen heeft de mens al sinds de oerknal geïntrigeerd.

De Egyptenaren hadden "de Veer van de Waarheid". Een ritueel waarbij het hart van een overledene wordt gewogen tegen een veer van de “Godin van de Waarheid”. Wanneer het hart zwaarder bleek dan was diegene niet eerlijk en goed geweest en dus werd de toegang tot het hiernamaals ontzegd.

Indianen communiceerden via veren met de Heilige Geest en zelf geloof ik ook graag dat als er een mooi veertje voor mijn neus neerdwarrelt dit een teken is van een dierbaar iemand die mij graag iets duidelijk wil maken…

Zo staat een veer van een Adelaar voor kracht en vertrouwen, die van een Haan voor hoop, de pauw symboliseert trots, schoonheid en zelfvertrouwen en wil je graag wat meer vrede op aarde omring je dan met Duivenveren.

Is je sexualiteit wat ingedut dan kan een Fazantenveer misschien wat betekenen  en vergezeld met een pluim van een Raaf kan dat voor extra magie zorgen!

Doe je domme dingen laat je dan inspireren door de veren van een Uil die wijsheid geven en als je chagrijnig bent dan brengen Roodborstjes veren vrolijkheid! Heb je pech dan wil een Kolibrie je geluk brengen. Niet verkeerd om van alle veren een voorraadje aan te leggen ;-)

Al ben je oernuchter en wars van symboliek dan nog zullen veren in je interieur tot de verbeelding spreken. Krijgen we allemaal niet graag (symbolisch!) veren in het achterste deel van onszelf, wat weinig zonlicht ziet, gestoken!?

Ik wens jullie allen veel veerkracht!

styling inspiratie veerkracht veer interieur frame ijzer

Styling inspiratie blog veren veertjes veer slinger guirlande

Styling inspiratie blog veerkracht veren veer decoratie

Op 25-07-2016 door Nathalie Schalke