Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Scherven brengen geluk

 

 Blog styling inspiratie scherven

 

Aan Diggelen

Scherven brengen geluk! Dat herhaal ik elke keer als ik iets dierbaar, of een dierbare iets, om wat voor reden dan ook uit handen laat vallen. Dit valt onder de noemer: “Bijgeloof”. Of met een heel mooi woord: “Alternatieve Religiositeit”. Wat zoveel betekent als het geloof dat iets zou kunnen worden veroorzaakt door bovennatuurlijke krachten en machten. Ik zie de sceptici fronsen.

Nieuw is het niet. Gelukssymbolen en rituelen dateren van heeeeel ver terug.

Zo gooiden en vertrappelden ze glas al vanaf de vijfde eeuw vóór Christus. Glasgerinkel zou toen vooral gediend hebben om boze geesten weg te jagen en zo het geluk in stand te houden. Glas verwijst naar de broosheid en kwetsbaarheid van het leven. Volgens goede Joodse traditie worden bij een huwelijk glazen stukgesmeten terwijl luidkeels Mazzeltov! wordt gescandeerd. Dit zou het bruidspaar veel geluk brengen en een eeuwig verbond symboliseren.

Spiegelscherven daarentegen dienen vermeden te worden! Deze brengen juist ongeluk. In het Romeinse Rijk geloofde men dat weerspiegelingen de reflecties van de ziel waren. Een gebroken spiegel betekende een gebroken ziel. Het bracht ongeluk voor de volledige vernieuwingscyclus van 7 jaar! Dat maakt je wel voorzichtig.

Waar spiegels wel goed voor zijn is het laten zien van je toekomstige echtgenoot. Opletten all single ladies ;-)Je krijgt mister Right niet zomaar in het vizier. Het vereist een ritueel. Zo moet je op de vooravond van Allerheiligen om precies middernacht een kaars aansteken en in de spiegel kijken. Het gezicht van de toekomstige geluksvogel wordt dan aan je getoond. Hope he’s a real sweet hunk.

Van de scherven tegenwoordig worden de mooiste kunstwerken en accessoires gecreëerd. Staat leuk in de boekenkast of op dat bijzettafeltje. Echt een eyecatcher in je interieur. En ook eenvoudig zelf te maken als een design van Marcel Wanders je te gortig wordt. Mozaïek is een geweldige vorm van hoe scherven een prachtig kunstwerk kunnen vormen. Met een beetje geduld, skill en creativiteit maak je de mooiste interieuriteiten.

Of je er nu in “scherven brengen geluk” gelooft of niet, als het werkt is het goed!
Oeps…laat ik toch een bordje vallen. 

blog styling scherven

Op 22-07-2016 door Nathalie Schalke