Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Organische balans

 

Organisch living future interior design column StC Styling

Niets leuker dan een kijkje nemen in de toekomst! Dromen van onmogelijk lijkende dingen yet to come. Good oldfashioned Sci-Fi als Kit (Night Rider red.) gaf ons in de vorige eeuw een voorproefje van een zelfsturende en pratende bolide. Anno nu kijkt niemand er meer van op als een auto zonder bestuurder zichzelf inparkeert. En aan de zelf te kiezen mannelijke of vrouwelijk voice -over die ons vertelt dat we links- of rechtsaf of rechtsomkeert moeten maken zijn we inmiddels allang gewend.

Futurologen en vooruitstrevende (landschap)architecten laten ons de gebouwen en woonomgevingen van de toekomst zien. Leeftorens geheel opgetrokken uit organische materialen. Met veel, heel veel groen aan de buitenkant. Verticale bossen worden ze al genoemd. De gebouwen zijn vloeiend vorm gegeven,  hebben een zelfherstellend vermogen en gaan op in de natuurlijke omgeving. Totale harmonie 5.7. Ongelooflijk mooi en ingenieus!

Van zoveel zen krijg ik zin om mijn interieur helemaal organisch en harmonieus te maken. Met mooie ronde vormen en vloeiende lijnen. Met zachte natuurlijke materialen en stoere robuuste oorspronkelijke vormen verweven. Kalkverven in natuurlijke tinten op de muren voor extra warmte en een knapperend haardvuurtje voor lange romantische ontspansessies…

De sfeer is naturel en volledig in balans met de omgeving. Er is veel glas, hout, natuursteen en pluizige wolletjes en huiden voor het nodige tegenwicht aan al die harde materialen. Organische materialen en vormen zijn comfortabel en voelen prettig aan. Ze vloeien als het ware mee met je lichaam. In deze natuurlijke ecologische omgeving waarin we zelf onze kruiden en groenten verbouwen, simpelweg omdat ze aan de buitenmuur groeien is het nog steeds geheel gerechtvaardigd moderne technieken te integreren.

Domotica heet dat. Zoals het op afstand bedienen van gordijnen en lampen. Je magnetronmaaltijd wordt alvast klaargestoomd en de haard ontbrand met een druk op je bedieningspaneel. Dat is het goede van twee werelden combineren en geeft een ongelofelijk woon en leefgemak.. Ik sta er niet van te kijken als we straks zelfreinigende woningen hebben, waarin schattige bijna huisdierachtige robots, de boel soppen en zuigen. Waarin het huis je emotie en behoefte feilloos aanvoelt en daar de lichtsterkte op aanpast. Waarin het bad al is volgelopen, simpelweg omdat je daar naar verlangde. En dat de geheel naar eigen inzicht vormgegeven huisrobot, een bubbel ontkurkt!

Dromen? Sci-FI?
It always seems impossible untill it’s done. De toekomst is reeds begonnen….

Organisch futurisme column StC Styling interior design

Futurisme organisch interieur relax daybed StC styling

 

Op 16-11-2016 door Nathalie Schalke