Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Molto bello Milano

 

Milaan column StC Moooi Marcel Wanders styling interior design Salone

Milaan, de tweede stad van Italië, heeft een prachtig multicultureel karakter. In het Latijn is deze stad “Mediolanum” genaamd, wat staat voor “in het midden van de (Po)vlakte”. Tijdens de Salone del Mobili is Milaan in ieder geval het centrum van het Design & Interieur Universum. In het voorjaar staat deze hippe stad bol van opwinding en creativiteit. En dan hebben ze ook nog het lekkerste eten….. Hoe heerlijk. Een must experience….

Alle grote merken op deze aardbol presenteren in Milaan hun nieuwe collecties en visie. Salone del Mobili staat bekend als de meest toonaangevende beurs ter wereld. Niet alleen in het standaard beursgebouw en centrum is het te doen. Op elke hoek van de straat in de omliggende buurten is het een designfeestje. De wijken Tortona, Lambrate en Brera zijn één grote expo. Het bruist er van de creativiteit en inspiratie. Daarnaast zijn er vele restaurantjes, winkeltjes en barretjes gesitueerd. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een fantastische tijd en belevenis.

Dutch Design er goed vertegenwoordigt en gooit altijd hoge ogen. Theatrale sferen domineren. Alsof je leeft in een film. Starring YOU, want persoonlijk, customized en authentiek spelen de hoofdrol in dit stuk. Eclectisch is trend en here to stay. Een mooie mix van verschillende stijlen. Vaak klassiek, gotisch, barok en krullerig gecombineerd met vintage, retro en industrieel. Contrasterend zonder te bijten en aanvullend zonder saai te worden.

De kleuren zijn vrolijk. Oranjetinten en verschillende schakeringen rood voeren de boventoon. Warmte, lef, hartstocht en communicatie. Daartoe nodigen deze tinten uit. Tijd om soberheid en ingetogenheid weer wat naar de achtergrond te brengen. Er mag weer uitbundig gedaan worden. Met respect voor mens, maker en milieu. Handwerk en ambachten staan op een voetstuk. Duurzaamheid is troef. Experimenteren mag, met kleur, vorm, materiaal, structuur en lijnenspel. Je mag in je interieur eigenlijk helemaal los gaan!

Mocht je hartje niet overslaan van opwinding bij het aanzicht van hippe meubels en fröbels, dan heeft Milaan nog veel meer cultuur en historie die je in vervoering kan brengen. Bezienswaardigheden als de Dom, theater La Scala en de Santa Maria del Grazie kerk zijn ook zeker de moeite waard.

Godere, ammirare et apprezzare!

<3 <3 <3

Salone Milaan StC column interior design art

Op 16-11-2016 door Nathalie Schalke