Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Botanica Fantastica

 

Botanica StC column planten groen oase rust

Flora en fauna zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie voor een ieder die met interieur bezig is. Bijna alles wordt gevangen, in potjes gedaan, onder stolpjes tentoongesteld en opgezet. Met huid en haar of gewoon de uitgekleedde skeletten versie. Ik zag laatst zelfs een giga Tarantula ingelijst en wel. Nu ben ik hartstikke arachnafobisch dus zo’n item komt bij mij de deur niet door maar ik kan me voorstellen dat er liefhebbers voor zijn. Net als voor de prachtige vlinders, kevers, schorpioenen en Lilibellen (zoals mijn dochter die vroeger noemde en ik nog steeds want klinkt toch veel gezelliger!)

De verscheidenheid aan kleuren, combinaties, items en vormen is zo eindeloos dat deze bron van inspiratie tot in de lengte der dagen toonaangevend zal zijn.

Groen in de vorm van planten brengt rust en zuivering. Planten filteren de lucht en maken zuurstof waardoor jij je letterlijk beter voelt wanneer zij in de buurt zijn. Het is dit seizoen helemaal hip om een grote verscheidenheid aan soorten dicht bij elkaar te plaatsen. Grote palmen, kleine bloemige plantjes en stekelige cactussen, het mag allemaal door elkaar en bij elkaar. Een gezellige mix van groen en natuur. Gebruik ook allemaal verschillende materialen en vormen voor de potten waarin ze geplant zijn. Dat maakt het geheel extra speels.

Groen is de kleur van evenwicht en balans in energie. Groen geeft een gevoel van tevredenheid. Het is een optimistische kleur die vertrouwen, vrede en harmonie in het leven geeft. Groen staat ook voor genezende werking en hoop. Het geeft stabiliteit, richting, meer vriendelijkheid en geloof. Dat kunnen we allemaal heel goed gebruiken nu we weer langzaam de zwaarheid en donkerte van de crisis van ons afschudden. Pas wel op! Te veel groen maakt veeleisend, kritisch, jaloers en zelfs depressief. Groen zijn van jaloezie is niet zomaar een uitdrukking.

Botanische prints en afbeeldingen zijn populair bij de behangproducenten en daarom nu volop verkrijgbaar. Stilistisch vormgegeven, riant uitvergroot, abstract of juist erg natuurgetrouw. Er zit voor elk wat wils bij! Zelfs al zou je niet speciaal een natuurliefhebber zijn. Geniet van de rust, het mysterie en het wonder.

De natuur kent het grote geheim en glimlacht!

Botanica StC column planten gezond in huis rust styling

Op 16-11-2016 door Nathalie Schalke