Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Zen รก la Naat

 

Styling StC Zen Tender Taupe antiek garderobe Wolfsven

De tijd vliegt. Dagen worden weken, worden maanden en gaan geruisloos over in jaren. En dat in een simpele oogwenk. Het voelt alsof ik me heb omgedraaid en ik ineens die eerder zo gezellige koddige kleuter nu recht in zijn mooie pubersnoet kijk. Eigenlijk kijk ik tegen zijn kin aan, hij is me voorbij. Ook mijn dochter hoeft niet meer op haar tenen te gaan staan om me te zoenen. Met haar stoere hakjes aan is ze nu net zo groot als ik.

Als ik het nieuws tot me neem word ik overspoeld met prikkels. Tegenstrijdige vaak. Zo word me door de ene wetenschappelijk onderzoeker met klem powerfoods aangeraden terwijl de andere goeroe van de foodpolice me keihard terugfluit als hij me ziet met een gojibes (zo wordt beweerd) vol met bestrijdingsmiddelen. Social media voorziet ons 24/7 van allerlei (ook veel useless) informatie die toch mijn nieuwsgierigheid wekt en op het werk worden de targets opgeschroefd evenals de verwachtingen. Om me heen zie ik veel lieve mensen die op hun tenen lopen, gespannen zijn en zelfs opgebrand raken. Het razende tempo waarin de malle molen van het leven draait is voor steeds meer mensen niet meer bij te houden. Niet alleen die hysterische Gordon draait door, het is een collectief verschijnsel.

We zoeken onze rust overal. Bij de yogastudio, de hypnotherapeut, sauna, massagesalon, schoonheidsspecialiste en in de natuur. Vaak wordt thuis een beetje vergeten. Je huis weerspiegelt je gedachten. Als ik de ontplofte bende in de slaapkamer van mijn puber zie dan kan ik wel raden dat het in dat fijne koppie chaos is.

Thuis zou juist de plek moeten zijn om op te laden, te ontladen en helemaal tot rust te komen. Niet alleen in de slaapkamer als je in je luxe boxspring kruipt. Of wanneer je neervlijt in je heerlijke bubbelbad maar overal. Niet  zoveel prikkels. Zen, rust, eenheid, harmonie en je eigen stijl. Je eigen vertrouwde spulletjes. Helemaal zoals je het hebben wilt…

Home is where the heart is. En je hoeft heus niet perse een wellness center te installeren om dat gevoel thuis op te roepen. Met de juiste kleurstelling, meubelopstelling en materialenkeuze creëer je in de zee van oneindige mogelijkheden en prikkels jouw eigen oase. Mmmmmmmmm.

Take a deep breath and just relax.....
Namasté

Op 30-08-2016 door Nathalie Schalke