Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Cultuurstad

 

cultuur kunst provocerend outspoken galerie den bosch inspiratie

Wat later dan we van plan waren arriveren we in de Brabantse Cultuurhoofdstad ’s Hertogenbosch. Het was al enige tijd geleden dat ik er geweest was. De toegangswegen zijn drastisch veranderd. Recent vermoed ik want zelfs de navigatie was overstuur… We zaten hopeloos aan de verkeerde kant van het spoor. De reden van ons bezoek is cultuursnuiven in het Stedelijk Museum.

De tentoonstelling “How we work”, waarin de vraag “Wat te doen met de overdaad in design?” had onze nieuwsgierigheid gewekt. “Het onderzoekende werkproces van deze jonge ontwerpers leidt tot nieuwe inzichten, processen en oplossingen” vermeld de museuminfo en voor nieuwe inzichten ben ik nu eenmaal altijd te porren. Jammer dat we er deze dag geheel niet terecht gekomen zijn……

We werden verleid tot uitgebreid lunchen in het sfeervol ingerichte Zoetelief aan de Korte Putstraat. Een keuze maken in die straat was pittig want heel veel leuke horeca gelegenheden lonkten. Goedlachs en voldaan verloren wij daarna weer alle tijd uit het oog in de vele inspirerende galeries, boetieks en conceptstores die zich hebben gevestigd in de statige herenpanden in de gezellige straatjes rondom de markt.

Unieke collecties, eigen signaturen, goede presentaties, art work (soms ronduit provocerend, dat mag ik wel ;-)), de juiste ambiance, vriendelijke winkelmevrouwen en winkelmeneren, relaxte muziek en een aangename geur… De ondernemers in Oeteldonk hebben de kunst van het verleiden begrepen! Zij beheersen de winkelmagie. Helemaal verrast en betoverd gingen we met onze buit weer huiswaarts.

StC stylig art Outspoken galerie Den Bosch

Spijt van de gemiste expo hadden we niet. Wees flexibel en alert. Het is toch heerlijk om een planning los te laten omdat de realiteit van het moment een veel beter idee blijkt te zijn!

StC blog cultuurstad De Bosch Addy vd Krommenacker boutique

StC styling Den Bosch Westwing shop Den Bosch art

Outspoken galerie Den Bosch inspiratie StC styling

Op 26-07-2016 door Nathalie Schalke