Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Beestachtig

 

Beestachtig interieur inspiratie vacht skull hoorns

Naast de inmiddels getraumatiseerde goudvis- turned- silver is ons huishouden sinds een paar maanden verrijkt met TomPoes. Een zwarte kater met 4 witte pootjes. Een hele koddige doerak die eigenwijs slechts doet waar hij zelf zin in heeft. Hij past dus goed bij ons. Een beestje in huis is gezellig maar brengt veel werk en een hoop attributen met zich mee.

Dat moet je dan maar weer stylish verantwoord zien te integreren in je zorgvuldig samengestelde interieur. Tegenwoordig zijn de kattenbakken en mandjes serieus opgehipt zag ik toen ik door de immense dierenwinkel struinde met mijn dochter en ons nieuwe gezinslid. Geheel volgens de laatste woontrends rust onze kattenman nu uit op een kussentje met zebraprint en doet hij zijn behoefte in een bak met een motiefje van zijn verre familielid het luipaard. Dat dit, hoe belachelijk, twee keer zoveel kostte als een boring grijze bak kon me niet schelen.

Wij mensen houden van de natuur. Van de verscheidenheid, de kleuren en grillige motieven. Van de vachten en structuren. Van het wonder hiervan. Het mysterie hoe het zo toch allemaal is kunnen ontstaan, groeien en bloeien. Het brengt ons terug naar onszelf want wij zijn een wezenlijk onderdeel van de natuur. Met de opkomst van de technologische revolutie groeide ook onze behoefte om in de natuur door te brengen. Om op die manier een wireless verbinding aan te gaan en in contact te komen.

Het rustgevende groen, het dartelende hert dat voor je de weg overschiet. Dat gevoel, die verwondering halen we graag naar binnen. Zodat we het even wat langer kunnen vasthouden. Ok. Dat was de romantische visie. Er zijn natuurlijk ook gewoon kerels en ook dames die het leuk vinden met een lange loop op wild te jagen en deze dan als trofee tentoon te stellen in de living. Let’s be real…

Dit najaar wordt het gedreven door welk motief dan ook, een beestenboel in huis! Wil je volgens de laatste woontrends leven dan is een hertenkop, bontje, schapenvachtje, zebraprintje of luipaardmotief simpelweg onmisbaar. Op kussens vind je prints van prachtige vogels. Je vindt de mooiste exemplaren ook opgezet en tentoongesteld onder een glazen stolp. Behangontwerpers gaan helemaal los op dit gevleugelde thema. En om niet aangevallen te worden door een dierenactivist met gemene spuitbus floreert ook de fake fur industrie voor ieder gewenst vachtje. Hoewel ik pertinent tegen dierleed ben gebruik ik zelf liever wel the real thing. Zij het altijd met mate en diep respect!

In de natuur gaat het om evenwicht, balans en harmonie. Zo hoort het ook in huis te zijn, met een snufje beestachtig enthousiasme.

beestachtig vloerkleed zebra dierenprint styling interieur inspiratie

pauw stoel interieur inspiratie beestachtig design

 

Op 26-07-2016 door Nathalie Schalke