Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Big Apple!

 

 NYC New York Streets interieur blog inspiratie Wallstreet

Ik mag een haal zetten door een regel van mijn eindeloze bucketlist! Een reisje naar de New York in the US of A. Zolang ik me kan herinneren wil ik er heen en ik kan maar niet begrijpen waarom ik het niet eerder heb gedaan. Het is helemaal mijn stad zo blijkt! Samen met mijn allerbeste vriendin Stefanie heb ik de ballen uit mijn broek genoten! Oren kwam ik tekort, en ogen vooral. Ik heb voor het leven inspiratie opgedaan in the city that never sleeps….

De stad is dynamisch. En gigantisch groot! Maar het heeft ook iets gemoedelijks, en mondain. Iets gewoons en heel bruisend tegelijk. Het heeft eigenlijk alles! Kunst er overal te vinden. Vele gevels zijn voorzien van de prachtigste tekeningen. Street Art! In het oude gedeelte, Down Town Manhattan kun je genieten van prachtige neoclassicistische en Gotische architectuur. Afgewisseld met torenhoge moderne gebouwen van glas in het financiële hart Wallstreet. De contrasten zijn groot en dat maakt het geheel zo prachtig. Opposites attract! Dat geld ook voor gebouwen... Naast shoppen, borrelen, wandelen, eten en genieten heb ik ook met stylingogen gekeken. Ik blijf toch een vakidioot. Ik vind het fantastisch nieuwe merken, stijlen, combinaties en producten te ontdekken! De verschillende brandstores van Chanel, Abercrombie & Fitch, Diesel, G-star, Adidas, 7 For All Mankind, Armani en Damien Hirst deden me het water in de mond lopen!

In de interieurzaken speelden natuurlijke materialen en objecten een belangrijke rol. In de vorm van dieren- en bloemenprints wordt de verbinding gelegd met de buiten wereld. Ruw hout krijgt een glamourous touch door robuuste stronken in champagne metallic te kleuren. Gaaf! Gewaagd maar nog steeds zen!

NYC New York USA window furniture styling wood metallic zen

Vooral Skulls spelen een hoofdrol. Het lugubere wordt eraf gehaald door het gebruik van schitterende edelstenen, pailletten en andere bling bling. En het is weer net niet teveel om het als kitsch te kunnen bestempelen. In Amerika is alles groot wordt beweerd. Dat was wel opvallend op de beddenafdeling! Gigantische boxsprings, met protserige hoofdborden, en overdadig veel kussens! Ik geloof serieus dat jij je bedpartner erin zou kunnen kwijtraken! Maar verder bleef het aardig beheerst. De hippe interieurzaken waren redelijk Nederlands in hun uitstraling. Nu heeft NYC natuurlijk een NL tintje doordat in 1673 onze eigen Peter Stuyvesant gouverneur was maar dat is al best eventjes geleden. Toch is dat Nieuw Nederland en Nieuw Amsterdam in New York een fijn tintje. Geeft je een gevoel van herkenning en thuis zijn.

NYC New York Soho Damian Hirst Concept store skulls diamonds

Ik heb een hekel aan Frank Sinatra maar dat liedje over deze stad krijg ik niet meer uit mijn hoofd. Ik brul overtuigend mee….. Neeeeeeewwwwww Yoooooooork!!!

NYC New York interieur shops styling letters

NYC new York Furniture blog Handchair Soho

NYC New York USA Streetart art buildings

 

 

Op 25-07-2016 door Nathalie Schalke