Creativity is intelligence having fun! Albert Einstein 

 

Industriƫle revolutie

 

Industriele revolutie interieur taats deuren staal StC styling

Ik woon in een huis met pubers. Pubers zijn heel gezellig en lief maar denken dat de wereld om hen draait. Iedereen in hun omgeving is er toch gewoon ten dienste van hun persoonlijke ontwikkeling en welbevinden?? Dat is normaal hoor, Tssss! Sissen ze uiterst beledigd als je ze op hun eigen verantwoordelijkheden wijst.

De Godganse dag zijn zij bezig met Me, Myself and I. De hersens zijn nog niet af en die wetenschap maakt dat ik niet meer bij het minste geringste ontplof. Alleen nog maar bij opstapelende minste geringstes. Ze laten werkelijk overal alles slingeren en in hun kamer moet ik met een polsstok over de stapels kleding, boeken en andere persoonlijke essentiële pubertroep! In het begin ging ik dan wel zelf aan de slag want in dat : Jaaaaa, dat ruim ik straks wel op! trap ik niet meer. Met straks bedoelen ze ooit. Het meest waarschijnlijke wanneer het werkelijk gebeurd is …..nooit! Nu heb ik het losgelaten. Als ze willen omkomen in de zooi, dan doen ze dat maar lekker. Ik trek simpelweg de deur achter me dicht. Op wonderbaarlijke wijze zijn ze tot inzicht gekomen en ruimen tegenwoordig één keer per week hun stalletje op.

Feit is, troep nodigt uit tot troep. En als ik zelf druk ben of chaotisch of creatief of allemaal tegelijk dan laat ik zelf ook wel eens wat slingeren. Mijn jassen niet in de garderobekast, mijn schoenen overal door het huis. Geen wonder, ze spiegelen natuurlijk mijn gedrag.

Daarom heb ik soms zo genoeg van alle spullen om me heen dat ik verlang naar een omgeving waarin leeg de boventoon voert. Een interieur waarin je op onderbonden ski’s met poetslappen zou kunnen dweilen zonder overal tegenaan te stoten of over te struikelen. Een betonlook vloer, met een royale bank en een kleed. That’s it. Nog een eetkamertafel met luxe uitbuikstoelen en een kleedje voor de haard. Een paar XXXXL accessoires aan de muur en op de grond. Alles inbouwkasten die nagenoeg naadloos in de muren zijn weggewerkt. Veel glas en metaal. Een industriële Revolutie! Ik zou er goed in kunnen wonen…

Lekker overzichtelijk. Niet teveel kleur, en niet teveel prikkels. Ik word namelijk al de gehele dag geïnspireerd door bijna alles wat ik zie of tegenkom. Ik hou wel van gezelligheid en ik ben gehecht aan tradities, foto’s en erfenissen. Die kun je ook in een industriële setting goed kwijt . Allemaal bij elkaar, op één strategische plek. Helder, duidelijk en makkelijk in het onderhoud. Dan heb ik tijd over om gezellig met de pubers op een terras te genieten van het zonnetje dat zo royaal schijnt!

Wat je smaak ook is. Hou het opgeruimd. Je huis weerspiegelt je gedachten! Hoe zit jij in je vel?

industrial living StC interieur

Industrial living interieur StC column styling

Op 16-11-2016 door Nathalie Schalke

Organische balans
Molto bello Milano
Botanica Fantastica
Werkplek die werkt!
Home Vitamines!
Zen Ć” la Naat
Magnetisch
1:1 Sets for Erwin Olaf
Cultuurstad
Nostalgie
Beestachtig
Eclectisch
Big Apple!
Humor is a serious thing!
Chauvinisme
Shake that tailfeather!
Scherven brengen geluk
Copper